Zima u Beču poziva na sportske aktivnosti na svežem vazduhu – na Bečki Ledeni san, sankanje u Prateru, skijanje u 14. opštini i još mnogo toga.

Od 22. januara do 6. marta 2016. godine biće postavljeno ogromno klizalište i isprepletene ledene staze u okviru manifestacije Bečki Ledeni san. Površina leda će 2016. godine biti veća za 1.000 kvadratnih metara u odnosu na ovu godinu i iznosiće 8.000 kvadratnih metara. Bečki Ledeni san nudi i osam staza za karling, planinsku kolibu i raznovrsnu regionalnu gastronomsku ponudu i ponudu organske proizvodnje.

Ljubitelji klizanja mogu da klizaju na još pet lokacija u Beču koje su otvorene od oktobra ove godine sve do marta sledeće godine.

Vienna/austria.info

Ledeni san © Bečka Turistička organizacija/Lois Lammerhuber

U Beču postoji i staza za skijanje, to je Hoe-Vand-Vize u 14. opštini, pod imenom High Hills, koja je popularna više od 100 godina kao gradsko skijalište. Posetiocima su u ponudi ski lift tipa tanjir, dečije igralište, škola skijanja kao i iznajmljivanje i servis skija. Staza je dugačka 400 metara i široka 80 metara, pri odgovarajućim temperaturama se osnežava po celoj površini i raspolaže reflektorima.

Izvor: Compress