Beograd je skoro postao nezaobilazna destinacija po preporuci brojnih turističkih vodiča, a prema poslednjoj listi Kongresnog Magazina nalazi se na trećem mestu – TOP 10 kongresnih destinacija u 2015. godini, zbog čega je i dobitnik nagrade MEETINGS STAR 2015., dobija još jedan razlog da bude posećen.

U organizaciji Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda, Beogradskog sajma, Dečjeg Kulturnog centra Beograda i Centra Beogradskih Festivala (CEBEF) od 18. do 30. decembra 2015. godine na Beogradskom sajmu trajaće BEOGRADSKI NOVOGODIŠNJI FESTIVAL. Kao uvod u prazničnu atmosferu, organizatori žele da festival bude mesto novogodišnjih sadržaja – zabave, druženja, klizališta, koncerata, predstava, programa za decu, kao i kupovine poklona i robe široke potrošnje po prazničnim cenama. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

beogradskazima,plakata

Beogradski novogodišnji festival obuhvata zonu zabave sa luna-parkom i adrenalinskim avanturama u Hali 1 Beogradskog sajma, dok će se u Hali 2, na nivou C, odvijati raznovrsni dečji programi. U Hali 2 i Hali 1A biće ponuđen veliki izbor robe široke potrošnje, a u hali 4 biće organizovan Festival piva. Zonu zabave upotpuniće Ledeni atrijum u Hali 2 i klizalište koje će biti otvoreno od 1. decembra 2015. do 10. februara 2016. godine.

Po rečima organizatora, „Budući da su, prema istraživanjima, raznovrsne manifestacije najveći motiv inostranim turistima za dolazak u Srbiju, kreiranje novog i prepoznatljivog događaja otvara mogućnost da u budućnosti ovaj festival bude privlačan i inostranim gostima, i time doprinese pozicioniranju Beograda kao atraktivne turističke destinacije“.

BEOGRADSKI NOVOGODIŠNJI FESTIVAL biće jedna od pet manifestacija koje će se održati u srpskoj prestonici u okviru dočeka Nove godine pod nazivom „Beogradska zima“.

Izvor: istnews.com