Ako su vam već poznati božićni vašari u austrijskoj prestonici onda možete u periodu od 20. novembra do 19. decembra da se brodom zaputite iz Beča do Bratislave i osetite praznično raspoloženje u slovačkoj prestonici.Ova kratka plovidba katamaranom „Twin City Liner“ organizuje se petkom i subotom, polazna tačka u Beču je trg Švedenplac, a u Bratislavi Stari grad.

U centru slovačke prestonice posetioci će moći da osete praznično raspoloženje na slovački način uz kuvano vino, kolače sa cimetom, supu od kiselog kupusa i punč kao i uz tradicionalne zanatske proizvode od drveta, stakla, kože, kukuruzovine i voska. Cena karte za plovidbu iznosi 35 evra.

Twin City Liner © Eva Kelety

Twin City Liner © Eva Kelety

Za one koji još nisu odlučili gde će dočekati Novu godinu postoji mogućnost da se iz Beča Dunavom otisnu do Bratislave. Tom prilikom se na brodu organizuje novogodišnja proslava sa valcerom i šampanjcem.

U novogodišnjoj noći centar slovačke prestonice postaje velika bina za provod svih generacija sa bogatom kulinarskom i muzičkom ponudom od klasike do popa, dok je za ponoć predviđen veličanstveni vatromet. Na povratku iz Bratislave u Beč na brodu se služe vino i zakuska. Ovo novogodišnje zadovoljstvo ukupno košta 99 evra.

Izvor: Compress