Holandski KLM je prva avio kompanija koja će nuditi uslugu zamene leta (rebooking) četovanjem putem servisa WhatsApp, koji koristi skoro milijardu ljudi u svetu.

Već od februara 2016. putnici koji poleću ili sleću na amsterdamski aerodrom Shipol, a let im bude otkazan ili odložen, moći će da komuniciraju sa osobljem avio kompanije putem aplikacije na svom telefonu ili tablet računaru.

Putnici više neće morati da čekaju u redovima ispred aerodromskih šaltera i nerviraju se, već će rebooking moći da obave sedeći kod kuće, u kafiću, hotelskoj sobi ili bilo kom drugom prijatnijem mestu. U slučaju promene vremena poletanja ili sletanja aviona, na veb sajtu kompanije i velikim ekranima u aerodromskoj zgradi, pored broja leta, pojaviće se i KLM WhatsApp broj uz pomoć kojeg se lako može započeti komunikacija putem čet platforme.

KLM je prva avio kompanija koja uvodi ovu savremenu uslugu, ali u svetu ugostiteljstva saradnja sa WhatsApp-om i još nekoliko drugih čet platformi prisutna je u praksi već nekoliko meseci. U hotelskom lancu Starwood gosti su u mogućnosti da četuju sa osobljem hotela i poručuju sve ono što su ranije morali putem fiksnog telefona ili ličnim odlaskom na recepciju.

Articles