Er Srbija zaključila je ugovor o lizingu letelice Bombardije CRJ-900 sa avio-kompanijom Adrija ervejz kako bi podržala razvoj svoje mreže linija.

Avion sa 86 sedišta, koji će biti uposlen tokom letnje sezone u periodu najvećeg prometa, između juna i septembra 2016. godine, omogućiće Er Srbiji da proširi svoju mrežu linija uspostavljanjem direktnih letova za Hamburg i Kijev. Karte za Hamburg i Kijev od danas su u prodaji.

Hamnburg red letenja

Kijev red letenja

Pored toga, avion će biti raspoređen na postojećoj liniji između Beograda i Sofije, na kojoj sada leti turboelisni avion ATR, čime će se kapacitet sedišta povećati sa 66 na 86.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, je ovim povodom izjavio: “Veoma nas raduje što jačamo saradnju sa avio-kompanijom Adrija ervejz, putem koje omogućavamo razvoj flote za potrebe naše rastuće mreže linija i našim gostima pružamo nove mogućnosti za putovanja tokom letnjeg perioda, a možda i duže. Avion Bombardije CRJ-900 pruža odlične performanse i visok stepen udobnosti za putnike, a dobro se uklapa i u naše planove proširenja mreže linija tokom letnje sezone na još dve popularne evropske destinacije. Bilo da lete ka Hamburgu, gradu značajne pomorske tradicije na reci Elbi, ili putuju u centre kulture Kijev i Sofiju, naši gosti će svakako ovog leta doživeti nezaboravne trenutke sa Er Srbijom. Dogovor sa avio-kompanijom Adrija ervejz je odličan primer mogućnosti za razvoj koje se mogu stvoriti kada male avio-kompanije sličnih pogleda zajedno rade na ostvarenju ciljeva od uzajamnog interesa.”

Adrija ervejz trenutno pridružuje svoju oznaku “JP” letovima koje Er Srbija obavlja između Beograda i Ljubljane, glavnog i najvećeg grada Slovenije, kao i letovima koji povezuju Beograd sa Atinom, Bukureštom i Sofijom.