Salsa je ples koji zadivljuje i ostavlja bez reči. I ne postoji veći grad u Evropi, a da nema hiljade salsa plesača, nebrojeno klubova i plesnih škola i barem jedan veliki salsa festival.

Cubanero Salsa Festival kod nas, u Srbiji, organizuje plesni klub „Allegro“ iz Novog Sada koji će se ove godine održati po deveti put. Sada je to već tradicionalan festival koji je zauzeo jednu od vodećih pozicija među salsa festivalima u Evropi. Postao je dobro poznat događaj grada Novog Sada, slično kao što ga imaju i ostali veliki svetski gradovi širom sveta.

Ove godine će se održati od 19. do 22. maja 2016.godine i kao i svake godine gostovaće najbolji kubanski salsa plesači i predavači svetskog renomea…

Plesne radionice će se održavati na više lokacija istovremeno. Od najpoznatijih imena predavača i plesača svoje učešće su potvrdili Teresa Castaneda, Kirenia Cantin Diaz, Yoyo Danger Garcia, Alfredo Garcia Gonzales, Ozy Shyne, Marianna Abbinante, Garcia Guerra Ivan Williams, Pedro & Giusy…

Cubanero2016

Na festivalu pored vrhunskih kubanski izvođača i predavača učestvuju i drugi muzičari i bendovi, kao i domaći i internacionalni DJ-evi (DJ Tombao, DJ Indio), koji su zaduženi za večernji deo festival.

Svako veče festivala je rezervisano za neizostavne Salsa žurke koje broje nekoliko stotina ljudi i traju do ranih jutarnjih sati. Salsa večeri su uvek bogate i dodatnim programom, tako da će tako i ove godine biti uveličane sa velikim brojem plesnih tačaka i nastupa koji će okupiti sve značajnije plesne škole u Srbiji, kao i sa neizostavnim show-nastupima umetnika i predavača na seminaru.

Najavljen je koncert benda Cubalcanica, koji će biti organizovan u večernjim satima u subotu, 21. maja u Katoličkoj porti.

Cubalcanica će i ovaj put doneti strastvene ritmove pravo iz srca Kube… Njihov nastup će zasigurno biti pravi užitak i doživljaj za pamćenje svim ljubiteljima Kubanske muzike i plesa…

Koncert je besplatan i biće to zaista još jedna nezaboravna noć u ritmovima slase koju će mnogi pamtiti.

Detaljnije informacije možete naći na stranici festivala: www.cubanero.net ili na fan stranici festivala