Od 13. maja ljubitelje scenske umetnosti očekuju čuvene Bečke Festivalske nedelje koje će šest nedelja prikazivati 36 produkcija iz 25 zemalja, od glume preko plesa i performansa do opere, propraćeno nizom koncerata u Muzikferajnu.

Otvaranje Bečkih Festivalskih nedelja će biti 13. maja na platou ispred gradske Skupštine Beča koje iz godine u godinu oduševljava hiljade posetilaca i prenosi se širom sveta. Do 19. juna centar dešavanja za umetnike i publiku je Kuća umetnika.

csm_Idealniy-350gr_03_1f5a772c47

U središtu pažnje ovog umetničkog festivala su nove postavke cenjenih klasika kao i premijere savremenih komada međunarodnih režisera. Umetnici i ansambli iz celog sveta predstaviće proslavljena dela, uglavnom na originalnom jeziku. Ove godine posetioce očekuju četiri premijere.

csm_die_passagierin_07_HQ_03_83e4197722

Od 8. maja do 26. juna u Muzikferajnu će biti održan 41 koncert najboljih orkestara, između ostalih nastupiće Simfonijski orkestar iz Bostona i Bečki Filharmoničari, a na programu su neke od Malerovih simfonija, Betovenovih sonata i njegova Deveta simfonija.

Više o festivalu možete pogeldati na sledećoj stranici – www.festwochen.at/en/