Kada je pre 65 godina otvoren, Keukenhof je odmah postigao veliki uspeh. Već prve godine posetilo ga je oko 200 000 ljudi, dok broj posetilaca danas dostiže i milion godišnje. U pitanju je neobična izložba koja traje samo osam nedelja svakog proleća. Tokom tog perioda možete uživati u jedinstvenom cvetnom spektaklu. Atrakcija se može posetiti do 16.maja 2016.

 Cvece 1

  1. Videćete preko sedam milliona cvetova

Sedam miliona cvetova posađeno je na preko 32 hektara površine.

  1. I Holanđani obožavaju Keukenhof!

Holanđani baš nisu poznati po tome da redovno posećuju atrakcije u svojoj zemlji, ali Keukenhof je izuzetak.

lale

  1. Napravićete najbolje fotografije ikada

Keukenhof je jedna od najfotogeničnijih atrakcija u svetu, ali ima i posebnu atrakciju namenjanu ljubiteljima “selfi” fotografija.

  1. Svake gosine izložba ima drugu temu

Izložba svake godine ima drugu temu . Prošle godine je tema Vincent Van Gogh doživela ogroman uspeh. Ove godine, tema ‘The Golden Age’ predstaviće period u kom je Holandija doživela procvat u trgovini, umetnosti, kulturi, nauci.

Van Gogh cvece

  1. Videćete najlepše vetrenjače u Holandiji

U okolini Keukenhofa mogu se videti neke od najlepših vetrenjača u Holandiji.

  1. Naučićete nešto o holandskoj kraljevskoj porodici

Izložba ima paviljone nazvane po članovima kraljevske porodice, što je odličan način za upoznavanje njene tradicije.

  1. Savršeno mesto za biciklizam i pešačenje

Ovo je odlična ciljna tačka za biciklističke ili pešačke rute kroz predivne predele prepune sveća i zelenila, duž kanala i pored vetrenjača. Nedaleko je i popularna plaža Noordwijk.

 cvece pseacenje

  1. Keukenhof je lako dostupan iz svih većih gradova Holandije

Veoma je lako doći do ove atrakcije. Iz svih većih holandskih gradova (i sa aerdoroma) postoji organizovan autobuski prevoz. Holland Pass je savršena ponuda za turiste. Jedna ulaznica važi za više atrakcija, pored ove izložbe možete uživati u preko 100 muzeja i drugih atrakcija u Amsterdamu, Hagu, Roterdamu i Utrehtu. Ulaznica važi i za javni prevoz, a korisnici dobijaju i odličan onlajn/oflajn vodič. Cene Holland Pass-a se kreću od 40 do 85 eura.

cvece plavo

Izvor: hollandpass.com