Dok čitamo ili slušamo bajke, obično zamišljamo te scene, a naš doživljaj ostaje u okvirima onoga što smo sebi dočarali. Međutim, u Sloveniji postoji mesto na kome deca, ali i odrasli, mogu slušati bajke i poistovetiti se sa njihovim likovima u prilično realnom okruženju.

U pitanju je „Šuma bajki“ savršeno uklopljena u ambijent Parka prirode Logarska dolina. Kompleks je izgrađen na privatnom posedu, a namenjen je animaciji i rekreaciji najmlađih u zaštićenom prirodnom okruženju.

suma bajki

Scenografije iz 35 najpopularnijih dečijih bajki raspoređene su na oko 20 000 m2 predivne šume, tako da boravak i igra mogu trajati čak i po nekoliko dana. Kulise su izrađene od prirodnih materijala lokalnog porekla i predstavljaju scene iz slovenačkih narodnih bajki, ali i svetski poznatih klasika, kao što su Crvenkapa, Tri praseta, Snežana i sedam patuljaka i ostalih.

suma bajki

Pristup svakoj bajci imaju i osobe u invalidskim kolicima, a deca se na celom posedu mogu igrati u pratnji animatora-naratora ili potpuno sami.

Šuma bajki je idealno mesto za boravak grupa predškolske dece i mlađih osnovaca, a pansion „Na Razpotju“, sa svojom bogatom ponudom, idealno je mesto za boravak cele porodice. U svakom slučaju, Logarska dolina je „must see“ destinacija za sve ljubitelje prirode, pešačenja, vodopada, šuma, domaće kuhinje i odmora bez ikakvog zvučnog i svetlosnog zagađenja.

IZLET V PRAVLJIČNI GOZD