Avioni su jutros ponovo počeli da poleću i sleću na istanbulski aerodrom Ataturk, nakon terorističkog napada u kojem je poginulo najmanje 36 ljudi, ali zbog višečasovnog prekida u aviosaobraćaju putnike ipak čekaju značajna kašnjenja, javljaju turski mediji.

„Aerodrom je otvoren za poletanja i sletanja juče u 02,20 časova, a avio saobraćaj je vraćen u normalu“, izjavio je turski premijer Binali Jildirim na konferenciji za štampu juče u tri sata, preneo je na sajtu list „Hurijet“.

Turska agencija Dogan je, pozivajući se na zvaničnike aviokompanije „Turkiš Erlajns“, objavila da su letovi krenuli posle pet časova izjutra i da su prvi sleteli avioni iz Tajpeja, Manile i Seula.

Američka Federalna uprava za avijaciju je takođe ukinula zabranu letova između SAD i Istanbula, nedugo nakon što je aerodrom u tom gradu ponovo otvoren.

Turske vlasti su počele da puštaju putnike koji su bili zatvoreni u avionima na pistama tek posle četiri sata izjutra, dok „Turkiš Erlajns“ navodi da oko 1.500 putnika i dalje čeka u tranzitnoj zoni aerodroma.

U napadu trojice bombaša-samoubica na istanbulski aerodrom je poginulo 36, a povređeno 147 ljudi.

Izvor: Tanjug

Save