Ukoliko imate želju da jašete na talasima, uskoro nećete morati da posetite neku egzotičnu lokaciju, već će i poseta Beču biti dovoljna. U austrijskoj prestonici će od 10. juna pa sve do kraja septembra 2016. biti održana manifestacija „City Wave“, posvećena surfovanju na dasci i to ni manje ni više nego na trgu Švarcenbergplac u centru grada. Na pomenutom trgu biće postavljena rampa za surfovanje dimenzija 20 puta 50 metara, u čijem središtu će se nalaziti i omanji bazen.

Pravljenje veštačkih talasa funkcioniše tako što se voda iz jednog većeg bazena pumpa naviše i potom otiče u manji bazen. Na mestu gde se upumpana tekuća voda sudara sa mirujućom vodom nastaje talas pre nego što voda opet oteče u veći bazen, kada se ceo postupak ponavlja. Pošto se visina i itenzitet talasa mogu regulisati to znači da će rampu za surfovanje moći da isproba svako ko želi, pa čak i deca uzrasta šest godina.

Surferima početnicima na raspolaganju će biti instruktori, a sva neophodna oprema može se iznajmiti na licu mesta. Sat vremena surfovanja košta 39 evra, a u cenu je uključeno i iznajmljivanje opreme. Surfovanje na trgu Švarcenbergplac biće moguće svakog dana u periodu od 10 do 22 sata do kraja septembra, bez obzira na vremenske uslove.

Surfovanje u bazenu Copyright Citywave