Let avionom je luksuz, ali ujedno i luksuz koji često može da donese ono najgore putniku.

Dovoljno je da dan nakon što ste kupili karte saznate da su cene pale. Zato, evo jednog vodiča kroz osam aplikacija koje će vam pomoći da se ovakve i slične neprijatnosti ne dešavaju.

Aplikacija Hoper prognozira vam pravo vreme za rezervaciju karata. Tako ćete uštedeti novac, pa čak iako sačekate nedelju dana više za kupovinu.

Čini se da se avio takse pojavljuju na neočekivanim mestima. Da biste znali šta je sve uključeno u takse i da ne bi bilo nikakvih naknadnih iznenađenja na aerodromu koristite Routehappy.

ROuthappy

Sa aplikacijom Flyr putnici “kupuju” sedam dana zaštite. Što bi značilo, ako kartama padne cena, putnici će uštedeti.

Options Away nudi kupcima držanje cena 2, 3, 7 ili 14 dana. Ako je avionska karta u odabranom periodu pojeftinila, kupci plaćaju nižu cenu, ako ne, plaćaju originalnu.

AirHelp za vas traži naknade ako je let značajno odložen. Kompanija takođe rangira avio kompanije po određenim performansama, što je korisno kada rezervišete putovanje.

Service je pravo mesto za sve žalbe. Oni se bave žalbama putnika usmerenih bilo kojim avio kompanijama, bave se problemima od izgubljenog prtljaga do otkazivanja leta.

DUFL je za one koji ne vole da se bave prtljagom. Servis, posebno razvijen za poslovna putovanja, omogućava korisnicima da premoste sva pravila u vezi sa prtljagom. On za vas prikuplja sve ono što želite da nosite na putovanje i brodovima odvodi do hotela. Kada završite putovanje, svoj prtljag ostavite u hotelu, a servis ga drži u “pritvoru” do vašeg sledećeg putovanja.

LoungeBuddy otvara svet salona svima. Iako mnogi misle da su saloni samo za putnike prve klase, servis povezuje putnike sa opcijama za koje verovatno nisu ni znali.

Izvor: Novaenergija.net