Prošli vikend smo posetili novootvoreni adrenalinski park “Avantura park” koji se nalazi se na 4 hektara borove šume u samom srcu Zlatibora (iznad pijace).

Veliki javni parking se nalazi tačno ispred parka i taj deo ne treba da vas brine. Osim što se plaća. Na Zlatiboru parking servis ne prepoznaje radne dane od neradnih tako da se parking plaća svakodnevno i to u vremenu od 07-21h.

Avantura park Zlatibor

Kako nam kažu iz “Avantura parka-a” ovo je najveći adrenalin park na Balkanu. Park se sastoji iz četiri faze koje sadrže različit nivo sposobnosti.

Prvu žutu „Vrtić“, koja je prilagodjena uzrastima od 5 godina i više, drugu narandžastu „Izazov“ takodje prilagodjena deci od 5 godina kao i odraslima, treću zelenu stazu „Tarzan“ od 8 godina pa više i poslednju, četvrtu plavu stazu „Džungla“.

Avantura park Zlatibor

U parku rade licencirani instruktori koji će Vam pomoći oko uputstava sa opremom, školskim/početnim poligonom kao i upoznavanje samog parka.

Naša preporuka je da slušate početne instrukcije instruktora dok vam objašnjava sve detalje oko bezbednosti, kao i načina prelaska preko prepreka.

Avantura park Zlatibor

Adrenalinski park “Avantura park” je prilagođen za skoro sve uzraste. Najmlađi mogu da posete i probaju da savladaju preprke ako imaju navršenih već 5 godina. Gornja granica ne postoji i svi koji se osete dovoljno jakim i sposobnim su dobrodošli da se oprobaju i pređu neki od 4 nivoa.

U samom centru parka ima i restoran koji je osmišljen da se koristi za predah od aktivnosti i imate mogućnost da nešto pojedete od Zlatibosrkih specijaliteta kao i da se osvežite uz neko piće.

Avantura park Zlatibor

Zašto treba da posetite „Avantura park“?

  • jer deca, ali i stariji imaju mogućnost da provore svoje fizičke sposobnosti, koordinaciju pokreta, kao izdržljivost i snalaženje u savladavanju prepreka
  • Jer deca mogu da budu u prirodi više sati i da se dobro zabave
  • Jer je ovo mogućnost da se deca dodatno upoznaju između sebe i da ostvare nove kontakte tako što će imati mogućnost da pomognu jedni drugima pre i posle svake savladane prepreke
  • jer sigurno neće koristiti mobilne uređaje ili razne druge tehničke uređaje nego će se igrati i dobro zabaviti na način koji smo već odavno zaboravili

Ovo je još jedan odličan razlog da posetite Zlatibor i proverite svoje fizičke sposobnosti kao i da uživate sami, u paru ili porodično.

Cene ulaza su sledeće:

Deca od 5 – 7 godina – 600,00 rsd

Deca od 7 – 14 godina – 800,00 rsd

Studenti – 1.000,00 rsd

Odrasli – 1.500,00 rsd

Za sve informacije i akcije možete da ih pratite preko njihove fan stranice.

Dobrodošli u park dobre zabave!

Avantura park Zlatibor

Srdjan Ruškuc Autor: Srdjan Ruškuc
Jedan od osnivača portala Bookiraj.com, razume savremeni svet online rezervacionih sistema i značaja društvenih mreža u oblasti online turizma. Nepopravljivi je entuzijasta kada je reč o svemu što ima veze sa lepotom putovanja.