Nakon kompanija “Wizzair” i “Ryanair”, čiji avioni uveliko lete ka Zapadnoj Evropi sa niškog aerodroma, uskoro bi i treći avio-prevoznik trebalo da dođe u Niš, najavljuje direktor RRA Jug Bojan Avramović, ne precizirajući detalje.

Avramović je na svom Fejsbuk profilu objavio da se u tom momentu nalazi u Cirihu, uz poruku da “i treća avio-kompanija dolazi u Niš”.

Međutim, novinarima nije želeo da otkrije o kojoj je kompaniji reč, ka kojim destinacijama će eventualno leteti, kao ni o tome da li je postignut konačni dogovor.

„Išao sam u Cirih sa rukovodstvom niškog aerodroma na razgovore. Ništa više ne mogu zasad da kažem, javnost će o svemu biti upoznata za dvadesetak dana. Bićemo svi zadovoljni – uverava Avramović.“

Iako su, kaže direktor Regionalne razvojne agencije Jug, na razgovore išli u Cirih, nije poznato ni da li je u pitanju kompanija iz Švajcarske ili pak iz neke druge zemlje.

Potencijalne avio-kompanije koje imaju svoja predstavništva u Švajcarskoj, a od kojih bi neka mogla da uspostavi letove i iz Niša, jesu „Etihad Regional„, „Edelweiss Air„, „Germania Flug„, „Swiss„, „Helvetic Airways„, „Sky Work Airlines„, kao i low-cost kompanija „Easyjet Switzerland„.

Podsetimo, “Wizz Air” iz Niša već leti ka Malmeu i Bazelu, a od 1. avgusta uveo je redovne linije i ka Minhenu i Ajndhovenu.

Irski “Ryanair” je 4. septembra počeo da leti ka Berlinu. Od 30. oktobra njegovi prvi avioni će poleteti i ka Dizeldorfu, dan kasnije ka Bratislavi, a od 1. novembra i ka Milanu.

Izvor: juznevsti.com