Poslednji voz od Beograda do Soluna, koji je putnike primao i u Nišu, proći će prugom 3. septembra. U “Železnicama Srbije” kažu da ga ukidaju zbog rekonstrukcije pruge, a očekuju da ova kompozicija, popularno nazvana “Hellas”, ponovo saobraća sledećeg leta.

Međunarodni voz na relaciji Beograd – Skoplje – Solun povezivao je 3 države i saobraćao decenijama. Ipak, radovi na Koridoru 10 uzrokovali su izmene i u železničkom saobraćaju.

Kako kažu u “Železnicama”, iz Beograda za Solun će putnici poslednji put u ovoj godini putovati 2. na 3. septembar, dok će povratak iz Grčke biti između 3. i 4. septembra.

Nakon toga linija se ukida, a njeno ponovno pokretanje planira se sledećeg leta.

„Zasada je izvesno da će i u narednoj turističkoj sezoni saobraćati, a ostalo zavisi od dinamike izvođenja radova na južnim deonicama, od zatvora koloseka, kao i od zahteva preduzeća „Srbija voz“ – poručuju iz preduzeća “Infrastruktura železnica Srbije”

Na teritoriji Srbije ovaj voz je stajao na 17 stanica, a značajan je bio za građane juga Srbije jer su mu stanice bile u Aleksincu, Nišu, Leskovcu, Vranju, Ristovcu i Preševu.

Podsetimo, takođe zbog radova na pruzi ovaj voz je bio ukinut u aprilu ove godine, a ponovo je pušten 17. juna, zbog turističke sezone.

Izvor: južnevesti