Putnici niskobudžetne aviokompanije Airberlin, na kratkolinijskim i srednjelinijskim letovima, od sada mogu da biraju između ekonomske i biznis klase putovanja.

Koliko je ovaj potez kompanije dobro prihvaćen na tržištu najbolje govori podatak da je za dve nedelje izvršeno više od 15.000 rezervacija, mahom na letovima unutar Evrope.

ab-business

Putnici u biznis klasi sada imaju više prostora između sedišta i mogu da se počaste smutijima pravljenim od organski gajenog voća koje se nabavlja od proizvođača Proviant sa sedištem u Berlinu. Hrana i piće su uključeni u cenu karte (što inače nije slučaj kod niskobudžetnih kompanija), a na raspolaganju su i meki jastučići. Takođe, putnicima u biznis klasi dozvoljeno je nošenje dva komada prtljaga težine do 32kg, kao i dva komada ručnog prtljaga težine do 8kg po komadu. Karte su podložne besplatnoj promeni datuma putovanja i mogu se refundirati, a besplatne su i rezervacije sedišta, prvenstvo kod ukrcavanja i čekiranja, kao i korišćenje aerodromskih lounge prostorija.

ab-2

Program lojalnosti (frequent flyer) će do kraja ove godine biti dodatno nagrađivan, a zarađene milje se mogu koristiti za unapređenje usluge, na primer, za bespalatan apgerjding iz ekonomske u biznis klasu.

Izvor: www.atn.aero