Iako su graditelji tajvanskog odmarališta New Taipei City imali nameru da izgrade letovalište koje će svojim futurističkim izgledom privući milione gostiju, sudbina  mesta koje ima izgled sela iz svemira, ipak je bila nešto drugačija.

taipei-2

Prema jednoj od priča meštana, jedan od građevinskih kranova slučajno je uništio skulpturu čuvenog Kineskog zmaja tokom verske ceremonije i od tada je sve krenulo po zlu. U kratkom vremenu nakon incidenta, u selu se dogodilo neuobičajeno mnogo saobraćajnih nesreća i nekoliko samoubistava.

Prema drugoj priči, temelji odmarališta postavljeni su iznad starog holandskog vojnog groblja, pa su razljućeni duhovi pokojnika pohodili bungalove i kuće, te je celo mesto veoma brzo u potpunosti napušteno.

taipei3

Dizajner čitavog projekta poriče da je razlog napuštanja odmarališta povezan sa zlim duhovima i sujeverjem i tvrdi da je pravi razlog propasti zapravo bankrot kompanije koja je njime upravljala. Od 2010. godine do danas u ovom mestu niko (živ) ne provodi svoje slobodno vreme, a kako mesto izgleda danas, možete videti na snimku:

Izvor: Grunge.com

Slike: theghostinmymachine.wordpress.com