Kada bi vam neko rekao da je obišao 50 zemalja, bili biste iznenađeni. Da ste čuli da je neko obišao 100 zemalja, sigurno biste bili impresionirani. Ali, kada biste čuli da je jedna mlada devojka obišla skoro sve države na svetu… ostali biste zapanjeni!

Upravo to je životni cilj 27- godišnje Kasandre De Pekol, koja je na dobrom putu da ga i ostvari!

put-oko-sveta

Ova devojka je najmlađi i najbrži putnik na svetu. Od jula 2015. do sada posetila je 181 od ukupno 196 zemalja sveta. Ostalo joj je još 15 zemalja i 40 dana, tako da je pored putovanja po svetu na pravom putu i za Ginisovu knjigu rekorda, kao najbrži putnik koji će proputovati sve suverene države  (plus  dodatnih 11 zemalja).

Njeno neverovatno putovanje zove se Expedition 196, podržavaju ga brojni sponzori,  a ona putuje u svojstvu Ambasadora mira ispred Međunarodnog  Instituta za mir kroz turizam.

put-oko-sveta1

Mi možda nikada nećemo krenuti na ovakvo putovanje  i ostvarimo što i ona, ali ato možemo da pratimo njeno putovanje, gledamo njene fotografije,  čitamo komentare i utiske na veb sajtu i Instagram profilu i biramo neku novu desetinaciju za svoje sledeće putovanje.

put2

Izvor: Boredpanda.com