Ukoliko ste skijaš ili border sigurno vam je dobro poznata atmosfera koja vlada na organizovanim razmenama zimske opreme, frka oko pakovanja, nabavke ski odela, naočara i svega ostalog što je na planini neophodno. Složićete se, ipak, da su to najslađe muke koje mogu da nas snađu u toku godine.

Kako zimska sezona upravo počinje, svi jedva čekamo taj prvi spust, ali pre toga neophodno je da se pripremimo, podmažemo i naoštrimo svoje skije i bordove. Ili, pak, iznajmimo iste u svom gradu ili nekom od rentala na skijalištu.

Kupiti ili iznajmiti ski ili bord opremu?

S obzirom na to da Bookiraj.com tim većinom čine iskusni i pasionirani skijaši, ovom prilikom želimo da iznesemo svoje mišljenje o tome koje su prednosti, a koje mane kupovanja i iznajmljivanja ski opreme. Ali i da čitamo vaše komentare, preporuke i sugestije.

Prema našem mišljenju, ukoliko putujete sopstvenim automobilom (posebno ako vas je u njemu više od troje), iznajmljivanje na skijalištu je svakako najbolja opcija. Naravno, mnogi se prijatnije i bezbednije osećaju u svojim pancericama, dok ostatak opreme iznajmljuju. Još jedan argument u korist iznajmljivanja je svakako taj što skije možete menjati ukoliko vam ne odgovaraju i isprobati nekoliko različitih vrsta, dok se najjači argumenti u korist kupovine opreme odnose na dugoročnu uštedu i osećaj spremnosti da se bude prvi na prvoj jutarnjoj žici.

A šta o tome kaže statistika?

Na kraju prošle zimske sezone u Austriji je sprovedeno zanimljivo istraživanje u kom je ukupan broj skijaša, tačnije broj prodatih ski pasova, upoređen sa brojem iznajmljenih kompleta ski opreme. Rezultati su pokazali da je polovina skija i snou bordova koji su tokom prošle zime jurili snežnim padinama ove zemlje iznajmljeni. Takođe, primećeno je da se, iz godine u godinu, procenat iznajmljivanja povećava u odnosu na kupovinu, tj. korišćenje sopstvene ski opreme.

Kako stručnjaci iz ove oblasti kažu, trend iznajmljivanja reflektuje želju da se bude fleksibilniji uz mogućnost izbora modela i veličina, i da nije redak slučaj da skijaši u toku dana isprobaju po dva različita tipa skija ili borda u skladu sa kvalitetom snega i stazama koje tog dana žele da voze. Čak i najiskusniji skijaši iznajmljuju opremu, testiraju je, pa kasnije možda i odluče da kupe model koji im najviše odgovara. Većina rentala u evropskim ski centrima iznajmljuje najnovije modele, a najveća potražnja vlada za srednjom klasom cene i kvaliteta.

Monogi korisnici usluga ski rentala operemu rezervišu odmah nakon što uplate aranžman, a sve veći broj agencija nudi opremu u paketu sa aranžmanom, besplatno ili sa popustom.

Kupiti ili iznajmiti ski ili bord opremu?

Distributeri ski opreme kao što su Sport2000 i Intersport imaju onlajn platforme za rezervaciju opreme, a najveća nezavisna platforma za onlajn ski rental u Evropi je Alpinresorts.com, koji pokriva 300 rental lokacija i 60 ski škola. Rezervacije im najčešće stižu tri nedelje unapred, a na taj način klijenti mogu i da uštede 10-60% od redovne cene, zavisno od zemlje u koju putuju.

Kakva su vaša iskustva po tom pitanju? Ukoliko želite da preporučite neki ski servis, ski rental ili drugačiji način da se pod povoljnim uslovima nabavi kvalitetna oprema, pišite nam!

Cheap Womens Snowboards for Sale | Buy Online @ Huge Discount