Posle nešto više od 7 godina sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ u ponudi će se ponovo naći redovna linija do najvećeg grada u Švajcarkoj, Ciriha. Po prvi put putnike iz Niša prevoziće švajcarska nacionalna avio-kompanija SWISS. Od 2.aprila avioni Swiss-a leteće dva puta nedeljno svakog petka i nedelje. Karte se mogu rezervisati i kupiti putem sajta swiss.com ili nam poslati upit. Swiss će linije realizovati avionima A320 ili Bombardier serije C.

Rukovodstvo niškog aerodroma ovim povodom je saopštilo da svaka nova linija iz Niša znači mogućnost lakšeg povezivanja, ali i daljeg razvoja privrede i turizma.

U prethodnih 30 godina u više navrata bili su pokretani letovi do ovog grada o čemu ste mogli da čitate u našem specijalu posvećenoj godišnjici aerodroma. Najveći broj redovnih letova realizovan je od 2004.godine do 2006.godine kada je se do Ciriha letelo Jat Airways-om i Montenegro Ailines-om. Poslednji redovni let imao je JAT 2009.godine.

Neslavni pokušaj da se Niš opet poveže sa Cirihom, ali i Ženevom, bio je tokom novogodišnjih praznika prethodnog perioda ali je linija ukinuta,kako je to tada rečeno, zbog nerentabilnosti i visokih cena karata.

Podsetimo da sa niškog aerodroma uveliko lete dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Wizz Air-a i Ryaniar-a ka 9 destinacija širom Evrope.

Izvor: flyfromnis.blogspot.rs