O mogućnostima za niskobudžetna putovanja avionom vas redovno obaveštavamo i savetujemo, ali tema o kojoj nismo toliko mnogo pisali je jeftin drumski i železnički prevoz u Evropi, Sevrenoj i Južnoj Americi.

Kako se bliže praznici, a sa njim, nadamo se, i nova putovanja, možda će vam još jedan savet kako da uštedite na prevozu biti od koristi.

Nedavno smo dobili preporuku za novi veb sajt, Wanderu.com. Testirali smo ga pretraživanjem konekcija između gradova u Evropi i prenosimo svoje utiske.

Wanderu je počeo sa radom 2012. godine i specijalizovan je za pretragu najjeftinijih opcija za autobuski i vozni prevoz. Primetili smo da sajt, za sada, ne obuhvata čitavu Evropu, već mahom gradove u Nemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Švajcarskoj, Holandiji i Velikoj Britaniji.

Na žalost, pretraga prevoza iz gradova u Srbiji nije dala rezultate, ali smo, na primer, lako pronašli kartu na relaciji Zagreb-Minhen po ceni od samo 25 Eur, Beč-Berlin za 22 Eur, Beč-Amsterdam za 39 Eur itd.

U okviru ovog pretraživača dostupne su karte za redovne linije kompanija National Express (Britanija), FlixBus (Nemačka) i OUIBUS (Francuska), ali se u narednih nekoliko meseci očekuje proširenje ponude na još 160 novih prevoznika.

Ukoliko planirate neko prolećno švrćkanje po Evropi, preporučujemo vam da instalirate njihovu iOS ili Android aplikaciju. Ništa ne košta, a može vam pomoći da uštedite.

Izvor: travelandleisure/bookiraj