Festival „Rock in Vienna“ održava se od 2. do 5. juna 2017. godine u Beču i prvi put će trajati četiri dana. Ove godine će pored roka biti zastupljeni i drugi muzički žanrovi poput popa, hip hopa, elektro popa i pank roka. Glavni izvođači će biti duo Maklemor i Rajan Luis („Macklemore & Ryan Lewis“), Kings of Leon, Dajhkind („Deichkind“) i Di Toten Hozen („Die Toten Hosen“). Učešće na festivalu potvrdili su i Haus of pejn („House of Pain“), Grosštatgeflister („Grossstadtgeflüster“), In Ekstremo („In Extremo“), Klač („Clutch“), Donac („Donots“), Šmucki („Schmutzki“), D Living End („The Living End“) i Apltri („Appletree“).

U petak, 2. juna, nastupaju hip hop duo Maklemor i Rajan Luis čija je muzička saradnja počela 2008. godine, a prvi objavljeni album 2012. godine „D Hajst“ („The Heist“) osvojio je četiri Gremi nagrade. Istog dana nastupaju hip hop izvođač Apltri, kao i Haus of pejn koji slave 25 godina od nastanka njihove svetski poznate numere „Džamp araund“ („Jump around“).

Subota, 3. jun, rezervisana je za Kings of Leon koji će učestvovati na festivalu u okviru svetske turneje, kao i za Silbermond, Grosštatgeflister i Donac, dok u nedelju, 4. juna, kao i prošle godine nastupa rok sastav In Ekstremo koji su u junu 2016. godine objavili svoj dvanaesti album. Publika će u nedelju takođe imati priliku da vidi i čuje Dajhkind i Šmucki. Poslednjeg dana festivala nastupaju Di Toten Hozen, Bitstiks („Beatsteaks“), Marteria, Klač i D Living End.

Dnevne karte su dostupne u prodaji po ceni od 59,90 do 79,90 evra. Karte za sva četiri dana festivala mogu se kupiti po ceni od 139,90 evra zaključno sa 2. februarom. Nakon toga cena karte iznosiće 159,90 evra.

Više o festivalu možete pogeldati na stranici festivala.