Jedan od onih plesova koji zadivljuje gde god da se zaigra. Salsa! Odavno već prisutna i na Starom kontinentu i ne postoji veći grad u Evropi, a da nema hiljade salsa plesača, nebrojeno klubova i plesnih škola i barem jedan veliki salsa festival.

Cubanero Salsa Festival kod nas, u Srbiji, organizuje plesni klub „Allegro“ iz Novog Sada koji će se ove godine održati po jubilarni deseti put. Sada je to već tradicionalan festival koji je zauzeo jednu od vodećih pozicija među salsa festivalima u Evropi. Postao je dobro poznat događaj grada Novog Sada, slično kao što ga imaju i ostali veliki svetski gradovi širom sveta.

Ove godine će se održati od 25. do 28. maja 2017.godine i kao i svake godine gostovaće najbolji kubanski salsa plesači i predavači svetskog renomea…

Plesne radionice će se održavati na više lokacija istovremeno. Od najpoznatijih imena predavača i plesača svoje učešće su potvrdili Yoandy Villaurrutia, Diana Rodriguez, Yoyo Danger Garcia, Alfredo Garcia Gonzales, Yoannis Tamayo, Aneta Kepka, Osbanis Tejeda, Yeny Molinet.

Na festivalu pored vrhunskih kubanski izvođača i predavača učestvuju i drugi muzičari i bendovi, kao i domaći i internacionalni DJ-evi (DJ Tombao, DJ Indio, DJ El Gato Volador), koji su zaduženi za večernji deo festival.

Svako veče festivala je rezervisano za neizostavne Salsa žurke koje broje nekoliko stotina ljudi i traju do ranih jutarnjih sati. Salsa večeri su uvek bogate i dodatnim programom, tako da će tako i ove godine biti uveličane sa velikim brojem plesnih tačaka i nastupa koji će okupiti sve značajnije plesne škole u Srbiji, kao i sa neizostavnim show-nastupima umetnika i predavača na seminaru.

Posebno nam je veliko zadovoljstvo što možemo najaviti i gostovanje izvanrednog svetski poznatog kubanskog benda – Bamboleo, Lazarito Valdesa, koji će po prvi put gostovati kod nas u Srbiji. Oni nam ovaj put donose strastvene ritmove pravo iz srca Kube u sastavu koji broji 19 članova. Njihov nastup će zasigurno biti pravi užitak i doživljaj za pamćenje svim ljubiteljima Kubanske muzike i plesa!

Detaljnije informacije možete naći na stranici festivala: www.cubanero.net ili na fan stranici festivala

Smeštaj za vreme Festivala u Novom Sadu možete rezervisti ovde ili nam poslati upit za smeštaj.