Primarni motiv dolaska turista u primorje sve manje predstavlja smještaj i kupanje, a sve više kvalitetan, bogat i autentičan sadržaj turističke destinacije. Podvodni park Verudela savršeno se uklapa u tu priču.

U Puli, na poluostrvu Verudela, na površini oko 200 kvadratnih metara, otvoren je podvodni park Verudela, turistička atrakcija koja nudi turistima jedinstveno iskustvo – šetnju pod morem.

Uz pomoć posebne kacige teške 40 kilograma turisti mogu upoznati morski svet na dubini od četiri metra, čak i ako nemaju nikakvog ronilačkog iskustva. Kacige su povezane sa gumenim cevima putem kojih se snabdevaju kiseonikom, što omogućava normalno disanje i slobodno kretanje po morskom dnu.

Ove sezone  podvodni park je posetilo preko 200 turista, a reakcije su odlične. U početku im je malo čudno kada stave kacige na glavu i uđu u more, ali brzo se opuste i oduševljenju nema kraja. Najveća atrakcija su ribe koje se mogu dodirnuti i hraniti.

Cena ulaznice je 200 kuna (oko 30 eur) po osobi, a svi na kraju besplatno dobiju sliku i video kao trajnu uspomenu na ovo jedinstveno iskustvo.

Izvor: hrturizam.hr