Na ličnu inicijativu ministarke turizma Bugarske, Nikoline Angelkove, preko 400 000 turista koji su tokom ove godine odabrali ovu zemlju za destinaciju u kojoj će provesti odmor primiće razglednice sa ličnom porukom ministarke.

Ideja koja stoji iza ove akcije je iskazivanje zahvalnosti turistima koji su odlučili da posete ovu zemlju, ali i još jedan korak u nameri Bugarske da unapredi svoj nacionalni turistički proizvod.

Posetioci kojima će razglednice biti poslate se biraju nasumično, a motivi koji će se na njima naći predstavljaće manastir Rilu i Tračku grobnicu u Kazanlaku, dva spomenika kulture od velikog značaja za ovu zemlju.

Čitava serija namenski dizajniranih markica se posebno izrađuje za ovu priliku i simboliše 2017. godinu, godinu posvećenu razvoju održivog turizma. Na poleđini razglednica nalazi se lična poruka ministarke koja glasi “Hvala vam što ste izabrali Bugarsku”.

Inače, Bugasrka je ove godine zabeležila porast broja stranih turista od čak 7,2% u odnosu na prošlu godinu, a brojne promotivne kampanje imaju za cilj dalje povećanje broja gostiju u narednom periodu.

Izvor: travelandtourworld.com