Priprema Božićnih vašara u Beču je uveliko u toku, a ove godine će 20 vašara sa 982 štanda ugostiti Bečlije i posetioce iz celog sveta. Goste očekuju različiti kulinarski specijaliteti, sveće od pčelinjeg voska, novogodišnji ukrasi i mnogo kreativnih ideja za poklone tokom praznika. Gradonačelnik Beča, Mihael Hojpl, zvanično će otvoriti tradicionalno najveći vašar „Bečki Božićni san“ na trgu ispred skupštine grada 17. novembra 2017. godine.

Kulturni i božićni vašar ispred dvorca Šenbrun i božićna sela ispred dvorca Belvedere i na trgu Marije Terezije nude posetiocima carsku kulisu, dok će vašari na trgu Karlsplac, u gradskoj četvrti Špitelberg i na trgu Am Hof biti u znaku umetnosti i rukotvorina. Ljubitelji dizajna će moći da uživaju na vašaru u Muzejskoj četvrti, dok su vašari u ulici Malerštrase i u dvorištu kuće čaja „Has & Has“ pravo mesto za sladokusce.

Zimski vašar u zabavnom parku Prater imaće bogat program sa muzičkim nastupima, a u Muzejskom kvartu će biti postavljen poseban pejzaž sa umetničkim svetlosnim instalacijama. Kao i prethodnih godina ni ove godine neće izostati začinski čajevi, topla čokolada, kuvano vino i punč koji spadaju u obaveznu ponudu na svim Bečkim vašarima.