Aeroflot je proglašen najboljom avio kompanijom na svetu po pitanju izbora keteringa za vegetarijance.

Međunarodni pokret za promovisanje vegetarijanstva Proveg, sproveo je istraživanje među svojim članovima koji su koristili usluge 50 najvećih svetskih avio prevoznika. Ocenjivana je ponuda vegetarijanskih i veganskih obroka koja je dostupna u ekonomskoj klasi, prema regularnim menijima i  specijalnim porudžbinama, dostupnost informacija o ponudi ovakvih jela na veb sajtovima kompanija, kao i sama procedura poručivnja.

Aeroflot se pokazao najozbiljnijom kompanijom kada je u pitanju ponuda specijalizovanih obroka iz dijetetskih i verskih razloga. Putnici ove kompanije mogu da biraju između čak 17 specijalnih obroka, među kojima su i vegetarijanski, veganski, azijski vegetarijanski i frutarijanski.

Ova kompanija se pokazala i veoma proaktivnom kada je u pitanju prikupljanje komentara putnika vezanih za gastronomsku ponudu, pa je nedavno u regularan meni u biznis klasi vegetarijanski obrok uveden u svakodnevnu à la carte ponudu.

Specijalni obroci se mogu poručiti bez dodatne naplate prilikom kupovine avio karte ili nakon toga, do 36 sati pre poletanja. U biznis klasi ova usluga je dostupna na svim letovima sa aerodroma Šeremetjevo (SVO) i velikog broja drugih aerodroma u Rusiji, a u  ekonomskoj klasi na letovima dužim od tri sata.

Izvor: Aeroflot