Još jedna iranska aviokompanija pokreće letove između Teherana i Beograda, piše portal Aviatica i navodi da je Mahan Air na sajmu turizma u Berlinu (ITB) potvrdio planove da pokrene tu liniju.

U planu je da Mahan Air već tokom marta obavi nekoliko ad-hoc čarter letova, a da se od 6. aprila uspostavi redovna serija čarter letova, koja će trajati sve do 26. oktobra.

Mahan Air će povezati Teheran i Beograd dva puta nedeljno – ponedeljkom i petkom, sa ciljem da se sve većem broju iranskih turista omogući da posete našu zemlju, za koju im od nedavno nije potrebna viza.

– Iranci dosta putuju i željni su putovanja. Imamo veliku potražnju za posetama Srbiji – kaže Abas Moširi, regionalni direktor Mahan Aira za Evropu.

On je izjavio da će se letovi obavljati širokotrupnim avionom Airbus A310 koji ima kapacitet za oko 200 putnika. Letovi neće biti u slobodnoj prodaji, ali se očekuje da će se osim iranskih turista koji posećuju Srbiju oni koristiti i za posete srpskih turista Iranu.

Osim Mahan Air-a, između Beograda i Teherana će leteti i iranska nacionalna aviokompanija Iran Air, koja već od januara najavljuje uspostavljanje redovne linije. Letovi, koji bi se obavljali avionom Airbus A320 dva puta nedeljno, prema najnovijim informacijama trebalo bi da počnu u subotu, 10. marta.

Izvor :ekapija