Avioni irskog avioprevoznika “Ryanair” leteće od novembra sa banjalučkog aerodroma ka aerodromu Memingen u Nemačkoj i Šarlroa (Brisel) u Belgiji.

Najpoznatija i najpopularnija evropska low-cost aviokompanija, irski ”Ryanair” leteće od novembra sa Aerodroma Banjaluka u Memingen u Nemačkoj i Šarlroa u blizini glavnog grada Belgije u Evropske unije, Brisela.

“Ryanair” je danas zvanično najavio ove letove čime će kompanija zvanično ući na tržište Bosne i Hercegovine.

“Na obe rute će se saobraćati dva puta sedmično počevši od novembra meseca, a prema zimskom redu vožnje za 2018. godinu, a karte će biti dostupne za prodaju od 25.aprila na internet stranici Ryanair-a – Ryanair.com”, saopšteno je danas.

Bosna i Hercegovina će biti 37. zemlja u kojoj će Ryanair saobraćati.

Karte po promotivnoj ceni od 19.99 evra za putovanja od novembra meseca, možete kupiti već sada na stranicama ovog avio prevoznika.

“Ryanair dolazi na banjalučki aerodrom. Ovo je veliki dan za naš aerodrom, grad Banjaluku, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu. Naši građani će imati mogućnost da, preko Brisela i Memingena, naprave konekciju sa više od 90 destinacija u nekoliko evropskih država. Mladi ljudi će više putovati, a naši prijatelji iz Evrope će moći mnogo lakše da dođu kod nas i da otkriju ljepote Banjaluke i banjalučkog regiona, privlačnost naših jedinstvenih reka i planina, kao i gostoljubivost našeg naroda”, izjavio je Duško Kovačević, v.d. direktora Aerodroma Banjaluka.

Detalji sporazuma sa irskom kompanijom za sada nisu objavljeni. Niskotarifne avio kompanije (Low cost carriers) nude jeftinije karte od tradicionalnih avio-kompanija, ali da bih ih privukli, aerodromi su prinuđeni da smanje mnoge takse.