Nevreme koje je ranije pogodilo Toroni, a ove godine i nekoliko drugih mesta u Grčkoj, dovelo je do toga da više automobila naših građana bude oštećeno.

Jedan broj automobila nije bio u voznom stanju, a pojedini su završili i u moru. Osim što su ovi turisti pretrpeli ozbiljnu materijalnu štetu od nekoliko hiljada evra, bili su prinuđeni da dodatno plate i šlepovanje automobila do servisa ili do Srbije koje iznosi koliko jedno letovanje: 600-700 evra pa i više.

Ako idete kolima u Grčku nemojte polaziti na put bez uplaćenog osiguranja od ovakvih situacija, savet je portala Grčka info. Jedan paket koji će vas koštati 25 evra može vas zaštititi od troška od više stotina evra, navodi se.

Zasada, dobra vest za sve koji imaju kasko osiguranje je da će moći da nadoknade štetu.

Vlasnici potopljenih automobila koji imaju samo osnovno osiguranje, koje je obavezno prilikom registracije vozila, moraće sami da plate sve troškove popravke. Takođe, kada se radi o troškovima šlepovanja, ono uglavnom ne spade u osnovno, već u dopunsko kasko osiguranje, a može biti i deo posebne vrste osiguranja koja spada u pomoć na putu.

Cene kasko osiguranja variraju od jedne do druge osiguravajuće kuće, ali zavise i od samog automobila.

Mi preporučujemo Atlas 24h koji u ponudi ima 6 paketa pomoći na putu 24h i to je zaista pravi način da obezbedite sebi bezbrižan put i miran godišnji odmor.

Izvor: B92.net