Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar inostranih poslova i međunarodne saradnje UAE šeik Abdulah bin Zajed dogovorili su u četvrtak, 20. septembra, ukidanje viza građanima Srbije koji putuju u tu zemlju. Dačić i njegov domaćin konstatovali su visok nivo bilateralnih odnosa i saradnje i dogovorili njihovo dalje jačanje i unapređivanje.

Ministar Dačić je istakao zadovoljstvo nivoom ostvarenih kontakata na visokom i najvišem nivou, kao i usponom koji beležimo u međusobnoj ekonomskoj saradnji.

On je naveo da broj turista iz Emirata u Srbiji raste iz godine u godinu i izneo podatak da je prošle godine više od 20.000 posetilaca iz Srbije boravilo u Emiratima.

– UAE su najznačajniji partner Srbije u regionu zaliva i opredeljeni smo da odnose sa njima podignemo na nivo strateškog partnerstva – rekao je Dačić.

O značaju koji Srbija pridaje Emiratima, dodao je, govori činjenica da je Srbija jedna od prvih zemalja koja je potvrdila učešće na izložbi „Expo 2020“ u Dubaiju, što će biti dobra prilika da naša zemlja predstavi svoje potencijale.

Izvor: Tanjug