Bečka gradska turistička kartica – „Vienna City Card“, od prvog septembra dostupna je preko novih prodajnih kanala: evropskog portala za putovanja opodo.de, kao i Eurail Grupe (zvaničnog prodajnog sajta za Eurail i Interrail vozne karte).

Beč spada u top 10 evropskih destinacija, kako kod prevashodno mlađih korisnika Interrail-a, tako i kod starijih korisnika Eurail-a, koji putuju sa porodicama. Svi oni od početka septembra putem interneta mogu nabaviti „Viena City Card“ bez provizije. Slične saradnje trenutno postoje u još šesnaest gradova.

U istom periodu počinje i projekat sa evropskim portalom za putovanja opodo.de, koji će putnicima nakon kupovine avionske karte, putem e-mail-a ponuditi kupovinu ove kartice. „Saradnjom sa Eurail Grupom i portalom opodo.de možemo pružiti pogodnosti Vienna City Card-a još većem broju putnika. I dok je prodaja kartica preko Eurail-a još uvek u fazi testiranja, Beč je kao partner gradskih kartica lider na sajtu opodo.de“, izjavio je direktor Bečkog turizma, Norbert Ketner.

„Vienna City Card“ dostupna je po ceni koja se kreće od 17 evra i nudi preko 210 popusta, uključujući i kartu za javni prevoz, kao i za turističke „Hop-On, Hop-Off“ ture. Ova najprodavanija austrijska gradska turistička kartica dostupna je i preko aplikacije „Viena City Card“, koja istovremeno služi i kao digitalni turistički vodič, kalkulator za popuste i offline mapa.