Let za Malme je bila prva linija nakon dugogodišnje pauze, Wizzair prva“ low cost“ kompanija koja je 2015. godine stigla u Niš.

Direktor Regionalne razvojne agencije iz Niša Bojan Avramović kaže da to znači da se linija gasi i da je to jedna od loših vesti nakon što je upravljanje niškim aerodromom preuzela država.

Ukidanje ove linije znači 32.000 putnika manje.

„Ovo je povratak u prošlost. Meni je stvarno žao da je ovako počelo, ipak sam se nadao da nisam u pravu ni po jednom predviđanju“, kaže Avramović.

N1: Koja su vaša predviđanja bila?

Avramović: Pa da će da podignu takse, jer zašto bi tražili od nas da dižemo takse. Lično su tražili od mene, agencije, da to uradim, da podignemo takse i uđu probleme sa aviokompanijama.

U ovom trenutku sa niškog aerodroma lete tri kompanije.

Na samom aerodromu kažu da nemaju najavu ukidanja bilo kog leta i da „low cost“ kompanije, prema saznanjima koja oni imaju, ostaju u Nišu.

„Na aerdoromu ‘Konstantin Veliki’ vrši se redovan putnički avio saobraćaj kako je i najavljeno za letnju sezonu 2018. Svakako su u opticaju i prodaje karata za zimsku sezonu 2018/19“, izjavila je portparolka aerodroma Ivanka Stanisavljević.

Da li je to uvod u povlačenje i ostalih kompanija iz Niša? Da li se i kada ukidaju pojedine linije za sada zvaničnih infoirmacija i potvrde iz tih kompanija nema.

Podsećamo, u prethodnoj godini, niški aerodrom po rastu putnika bio je vodeći u regionu, a pre nego što je upravljanje preuzela država, nišlije su protiv takve odluke organizovale i proteste.