U okviru pete međunarodne konferencije za turizam i hotelijerstvo koja se održava od 23. do 25. Novembra na Novosadskom sajmu, učesnici će imati prilike da slušaju renomirane predavače koja imaju veliki doprinos na polju svetskog turizma.

Tematika događaja biće bazirana na primeni digitalnog marketinga u turizmu, novim trendovima u hotelijerstvu i turizmu budućnosti, što daje mogućnost budućim i sadašnjim turističkim radnicima da efektivno razmišljaju u pravcu razvijanja sopstvene profesije.

Na dan konferencije 24. Novembra, Halu “Master” će ispunjavati ljudi optimističnog duha, odlučni da steknu nova iskustva. Sadržaj konferencije će ove godine po prvi put obogatiti Career Fair, u sklopu kog će se predstaviti pojedine visokoobrazovne institucije i hoteli, sa ciljem da pruže adekvatne informacije učesnicima o budućoj edukaciji ili pak eventualnim praksama i zaposlenjima.

O značajnosti MEKST konferencije govori i ta činjenica da je podržana od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada, kao i Prirodno matematičkog fakulteta iz Novog Sada. Očekuje se veliki broj učesnika koji će ove godine nadmašiti 1000, a oni dolaze iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Rumunije i drugih zemalja.

Svako ko je zainteresovan da uplovi u MEKST avanturu i stekne “Svetsko iskustvo na dohvat ruke”, može da se prijavi preko zvanične stranice događaja http://www.mekstconference.com/prijava/