Od 15. jula će avioni Air Serbia leteti iz Niša do izabranih 12 evropskih destinacija, a prodaja karata počinje u petak, 17. maja. Najjeftiniji letovi biće do Tivta i Geteborga i povratna karta koštaće 48 evra, dok će za avionski prevoz do i od Rima putnici morati da izdvoje ukupno 73 evra.

Sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ će od sredine jula putnici moći da lete do Nirnberga, Frankfurta (Han), Hanovera, Fridrihshafena, Karslruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta.

Iz Air Sebia kažu da će do svih destinacija leteti najmanje dva puta nedeljno iz Niša. Karte počinju da se prodaju od 17.maja.

Naš cilj jeste da obezbedimo da građani Niša lete po najpovoljnijim uslovima ka jednoj od 12 ponuđenih destinacija. Letove će obavljati avion tipa „erbas A319“ sa oznakama Air Serbia. Cilj nam je da našim putnicima ponudimo dobru uslugu po najboljim cenama – izjavio je generalni direktor Air Serbia Dankan Nejsmit.

Koliko će koštati avio karte?

Do Tivta i Geteborga biće najjeftinija karta – koštaće 48 evra u oba pravca sa svim taksama. Povratna karta do Frankfurta koštaće 51 evro, do Bolonje 52, a do Ljubljane 53 evra.

Oni koji žele da putuju do Karslruea za povratnu kartu treba da izdvoje 55 evra, 60 evra će koštati let do Nirnberga i Fridrihshafena, dok će evro više koštati karta iz Niša do Hanovera i Budimpešte, a 62 evra do Salcburga.

Najviše para moraće da izdvoje oni koji bi da otputuju do Rima – 73 evra.

Iz Air Serbia nisu pojasnili da li će putnici dodatno plaćati prtljag i rezervaciju sedišta, kao što je slučaj sa pojedinim low cost kompanijama.

Podsetimo, Air Serbia će leteti iz Niša do 12 gradova u Nemačkoj, Austriji, Italiji, Mađarskoj, Švedskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

Izvor: juznevesti.com