Razmatrajući, kako kažu, razvojni potencijal rute, trenutnu potražnju, ali i konkurenciju koju trenutno imaju, u švajcarskoj avio-kompaniji Swiss odlučili su da sa početkom letnje sezone 2020. godine ukinu liniju od Niša do Ciriha.

Nakon dve i po godine uspešne saradnje, prepoznatljivi crveno-beli avioni švajcarske kompanije Swiss Air Lines više neće leteti iz Niša.

Švajcarci pojašnjavaju da su tako odlučili nakon redovnog sagledavanja svih svojih ruta jer žele da imaju što bolju i efikasniju iskorišćenost svoje flote aviona.

Letnja sezona, objašnjavaju iz kompanije, počinje 29. marta 2020. godine i od tada njihovi avioni više neće saobraćati do i iz Niša.

I dalje je moguće rezervisati letove za period nakon pomenutog datuma, ali Švajcarci naglašavaju da tehnička služba radi na otklanjanju tih nedostataka na njihovom sajtu.

Iako je u jednom trenutku iz Niša moglo da se leti 4 puta nedeljno do Ciriha avionima kompanija Germania Flug i Swiss, od kraja marta naredne godine neće biti nijednog leta do ovog grada u Švajcarskoj.

Na društvenim mrežama se spekuliše da je na ovakvu odluku dosta uticala linija Air Serbia iz Niša do Fridrishafena, grada u Nemačkoj koji je od Ciriha udaljen svega 2 sata vožnje kolima.

Podsetimo, ovo je druga avio-linija u svega nekoliko dana bez koje je ostao niški Aerodrom “Konstantin Veliki” Zbog, kako su rekli, monopola Air Serbia u kompaniji Ryanair odlučili su da do Frankufrta lete iz Banja Luke iako su ranije najavili da će leteti iz Niša.

Izvor: juznevesti.com