Irska avio-kompanija Ryanair najavila je ukidanje linije Niš – Stokholm sa početkom letnje sezone. Na sajtu ove kompanije letove od Niša do glavnog grada Švedske moguće je rezervisati do 28. marta naredne godine, kada se zvanično i završava zimska, a počinje letnja sezona.

Sezona gašenja avo-linija iz Niša je u punom jeku.

Nakon što je Air Serbia ukinula svoj let do Budimpešte, Swiss najavio gašenje linije do Ciriha, Ryanair zbog, kako su rekli, monopola srpsko-arapske kompanije odlučio da do Frankfurta umesto iz Niša leti iz Banja Luke, ova kompanije je odlučila da seldeće sezone njihovi avioni ne saobraćaju ni na liniji Niš – Stokholm.

Ruta Niš-Stokholm ukida se od aprila 2020. I dalje ćemo imati najniže cene na letovima iz Niša ka Berlinu, Bratislavi, Malti i Bergamu narednog leta – rekli su u ovoj kompaniji za Južne vesti.

Oni su obrazložili svoju odluku time što, kako kažu, konstantno revidiraju svoje rute i prave sezonske planove na osnovu nekoliko faktora.

Uključujući raspoloživost baze, istorijske performanse rute i potražnju na tržištu – kažu u Ryanair-u.

Baš kako su i najavili, trenutno je moguće kupiti kartu za ovu liniju do kraja marta 2020. godine. Poslednji let je 28. marta na liniji koja je 2 godine uspešno funkcionisala.

Novinari Južnih vesti su Ryanair-u poslali dodatna pitanja u vezi ove odluke i čekaju odgovore.

Podsetimo, ovo je četvrta avio-linija bez koje ostaje niški Aerodrom “Konstantin Veliki” u svega 10 dana.

Izvor: juznevesti.com