Germanwingsu presudila je aktuelna pandemija koronavirusa, koja bi mogla uzrokovati kraj i nekoliko većih avioprevoznika s obzirom na žestinu udara s kojom se suočava cela industrija.

Naime, zatvaranjem granica i ograničavanjem kretanja širom sveta, potražnja za letovima je neviđeno potonula, zbog čega su i najveći avioprevoznici poput Lufthanse (koja je u top 10 na svetu) zapali u veliku krizu.

– Letovi Germanwingsa više se neće nastaviti – kratko su poručili iz Lufthanse, bez objavljivanja detalja o otkazima. Samo su poručili da su toku razgovori sa sindikatima i da će se sve „brzo dogovoriti“.

Nemački avio gigant, u čijem su portfelju i aviokompanije Eurowings, SWISS, Brussels i Austrian Airlines, pokrenuo je i druge mere štednje zbog korona-krize, pa je tako donesena i odluka da će 40 od njihovih 763 aviona više neće leteti.

Iz kompanije su takođe poručili kako očekuju da će posledice aktuelne krize biti dalekosežnije i da se globalna potražnja za letovima godinama neće vratiti na nivo na kojima je bila pre pandemije.

Izvor:  seebiz.eu