Građani Srbije u ovom trenutku bez negativnog rezultata testa na korona virus (PCR) mogu putovati u Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i Grčku, odgovorio je Udruženju novinara Srbije (UNS) Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije YUTA.

U ovom trenutku građani Srbije mogu bez PCR testova i shodno odlukama državnih organa Republike Srbije putovati u Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i Grčku, dok su granice otvorene i prema Severnoj Makedoniji„, naveo je Seničić.
Kroz Severnu Makedoniju je moguć tranzit. Seničić je rekao da, po svedočenju nekih od putnika, nisu im traženi negativni rezultati testa na korona virus za prolazak kroz ovu zemlju. Granice zemlje Evropske unije ostaju zatvorene za većinu putnika iz Srbije do 15. juna i u ove zemlje se može putovati pod posebnim uslovima.
Oni koji imaju radnu ili boravišnu vizu mogu putovati u zemlje EU, ali neke zemlje traže negativne rezultate PCR testa, dok je u drugima obavezan karantin„, rekao je Seničić i naglasio da je zato neophodno pre polaska na put informisati se o uslovima.
YUTA očekuje da će već od 1. juna putovanje u okolne zemlje biti jednostavnije za državljane Srbije.
Izvor: FoNet