Niskobudžetni avioprevoznik Wizz Air baziraće treći avion, Airbus A321, u Beogradu i lansirati devet novih ruta iz prestonice Srbije ovog jula.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, a u avgustu će i druga dva aviona biti zamenjena istim modelom Airbus 321. Nova letelica će se pridružiti floti u julu i time povećati beogradsku flotu na tri aviona.

Direktor kompanije Jožef Varadi najavio je da će avio-kompanija započeti letove iz Beograda za Barselonu (El Prat), Brisel (Šarlroa), Keln, Fridrihsafen, Hamburg, Lisabon, Milan (aerodrom Malpensa), Turku (Finska) i Sandefjordu (Oslo).

Nakon deset uspešnih godina u Srbiji, drago nam je što možemo da najavimo širenje naše mreže i zamenu cele flote na avione Airbus A321, što podrazumeva manje zagađenja i niže cene za naše putnike – rekao je Varadi.

Wizz Air ukupno nudi 28 ruta ka 16 zemalja sa dva srpska aerodroma: 23 rute iz Beograda i pet ruta iz Niša. Zamenom kompletne beogradske flote na tip Airbus 321, dobija se godišnji kapacitet od 1.31 miliona sedišta na prodaju za letove iz Beograda.

Pojačane mere opreza na svim letovima

Avio-kompanija je nedavno najavila niz pojačanih higijenskih mera kako bi se osiguralo zdravlje i bezbednost putnika i osoblja. Kao deo novih protokola, tokom leta, kabinsko osoblje i putnici moraju da nose zaštitne maske, a kabinsko osoblje takođe mora da nosi rukavice. Avioni Wizz Air-a redovno prolaze kroz proces industrijskog čišćenja suvom maglom sa antivirusnim rastvorom i posle strogog dnevnog rasporeda čišćenja, svi avioni se dezinfikuju tokom noći sa istim antivirusnim rastvorom. Sanitarne vlažne maramice daju se svakom putniku po ulasku u avion, svi magazini su uklonjeni iz aviona i preporučuje se da se svaka kupovina u avionu obavi beskontaktnim plaćanjem. Od putnika se zahteva da poštuju mere fizičkog distanciranja

Portal Ex-Yu aviation piše da će Wizz Air biti konkurencija kompanijama Air Serbia i Vueling za letove ka Barseloni i sa srpskim avio-prevoznikom kada je reč o letovima za Milano.

Nove rute Vizera Beograd će povezati i sa Lisabonom, pet godina nakon što je portugalski TAP ukinuo taj let, dok će let Beograd-Hamburg biti vraćen pošto je Air Serbia odložila svoje letove do grada krajem letnje sezone 2019. godine.

Izvor: ekapija.com