Ako ste avanturističkog duha, spremni na izazove i dodir ledene vode u vrelom letnjem danu i raspoloženi za kraći aktivni odmor na jednoj od najlepših reka u regionu, onda je rafting na reci Neretvi prava stvar!

Predlažemo program u trajanju od tri dana (vikend – petak/nedelja)

Prvi dan

Dolazak, okupljanje učesnika u popodnevnim časovima i kraći odmor u Rafting klubu Outdoorbosnia na obali reke Neretve u Konjicu. Nakon odmora odlazak na Boračko jezero i smeštaj učesnika. Večera i noćenje.

Drugi dan

Doručak i priprema za rafting. Brifing skipera (upoznavanje sa raft opremom i samim raftingom kao i pravilima tokom spuštanja rekom). Nakon dealjnih instrukscija priprema se oprema i organizuje se transfer na start raftinga.

U toku raftinga organizovanja su usputna zadržavanja radi odmora, sunčanja i kupanja u reci. Po želji gostiju organizuje se i spuštanje niz brzake.

Dolazak na cilj (klub Outdoorbosnia) u poslepodnevnim satima gde sve učesnika čeka ručak. Nakon odmora organizuje se transfer i povratak u smeštaj na Boračkom jezeru. Slobodno vreme do večere može da se iskoristi za neki dodatni sport, kupanje u jezeru ili bazenu. Večera se služi oko 20h.

Treći dan

Doručak (9.30h) i lagana priprema za odlazak.

U trodnevnu avanturu je uključeno:

– Smeštaj u 1/2 i 1/3 i 1/4 sobama,

– 1 pun pansion i 1 polupansion

– Ručak posle rarfting

– Parking

– Rafting avantura

– Obuka

– Sigurnosna oprema

-Licencirani instruktor i vodič

Važno je znati:

– Rafting avantura traje će trajati oko 5h

– U svakom momentu je dostupan licencirni skiper/vodič

– Čamci poseduju tzv.“suve vreće“ i možete poneti sa sobom foto aparate ili telefone ako želite da slikate

Savet:

– Ako mislite da nemate dovoljno snage, ako znate da postoji neki od razloga da ne biste smeli biti dugo na suncu ili imate problem da se izlažete bilo kakvom fizičkom naporu, onda razmislite još jednom ili se posavetujte sa svojim lekarom.

– Nemojte preskočiti doručak

-Obezbedite sebi užinu dok ste na kajacima (neki keks ili grisine)

– Za piće se preporučuje voda i sokovi u plastičnim bocama.

– Bilo koje piće u staklenim bocama je strogo zabranjeno

Još dobrih ideja i naših utisaka o avanturama možete čitati OVDE

Bonus savet:

– Ponesite kape i sunčane naočare kao i kremu za sunčanje.

Rafting je iskustvo zbog kog su avanturisti spremni da obiđu svet, a mi vam predlažemo da okusite pravi adrenalin, što će biti više nego dovoljno da se “zarazite” i poželite što pre da se vratite na vodu 🙂