Još jedna turistička primorska zemlja otvara se za Srbe – Kipar je uvrstio dodatnih 16 zemalja na listu država čiji građani mogu da putuju u tu zemlju, a među njima je i Srbija.

Kipar je odobrio mogućnost ulaska turistima iz Velike Britanije, Rusije, Izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ukrajine, Libana, Egipta, Belorusije, Srbije, SAD i Katara. Ove zemlje do sada nisu bili na listi zemalja čiji su državljani mogli da uđu u tu zemlju, objavilo je kiparsko ministarstvo zdravlja, preneo je AFP.

Od prvog aprila, državljani tih 16 zemalja neće morati da imaju posebnu dozvolu za ulazak niti će morati da idu u karantin.

Za ulazak na Kipar, građani Srbije, moraće da imaju negativan test na virus korona ne stariji od 72 sata. Po dolasku na Kipar moraće ponovo da se testiraju. O svom trošku. I da sačekaju rezultate testa u hotelu.

Više u uslovima ulaska na Kipar možete pronaći – OVDE

Od prvog maja, turisti iz Velike Britanije, koji su vakcinisani, moći će da uđu na Kipar bez bilo kakvih restrikcija. Svi turisti moraće na Kipru da se pridržavaju zdravstvenih protokola, kao što su obavezno nošenje maske i održavanje fizičke distance.

Kipar je prošle godine zabeležio 85 odsto manji prihod od turizma usled pandemije virusa korona. Među najviše turista na Kipru su oni iz Velike Britanije, Rusije i Izraela. Turizam, inače, čini 15 odsto kiparskog bruto društvenog proizvoda.

Izvor: nova.rs