Svi srpski građani biće oslobođeni plaćanja putarina u Severnoj Makedoniji od 15. juna do 15. avgusta u znak zahvalnosti.

Ovo je najavio ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem. Takođe je dogovoreno i strateško partnerstvo sa Torlakom oko nabavke vakcina.

– Vlada Republike Severne Makdonije će doneti odluku da svi srpski građani budu oslobođeni plaćanja putarina od 15. juna do 15. avgusta. To je sezona u kojoj veliki broj srpskih građana tradicionalno putuje i u Severnu Makedoniju i ka Grčkoj – rekao je Filipče.

Ministar zdravlja Severne Makdonije se zahvalio u ime vlade i makedonskih građana „bratskom srpskom narodu na značajnoj donaciji vakcina“.

– Zahvaljujući tim vakcinama mi smo počeli proces imunizacije. Dozvolite da izrazim i zahvalnost što je Srbija širom otvorila vrata da budu vakcinisani i naši građani, zajedno sa srpskim, i time napravila veliki čin prijateljstva posebno u vreme kada nigde u svetu vakcine ne stižu niti potrebnom, niti poželjnom brzinom, a taj proces Srbija je radila fenomenalno – rekao je Filipče.