Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto usaglasili su Sporazum po kome dve zemlje prihvataju i priznaju sve sertifikate o vakcinaciji građana, bez obzira koju su vakcinu primili, saopšteno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Kako dalje navodi to ministarstvo, Selaković je istakao da sporazum stupa na snagu 30. aprila i omogućuje vakcinisanim građanima dve države da se slobodno kreću iz Srbije u Mađarsku i obrnuto, bez prethodno obavljenog PCR testa i karantina.

„Imao sam priliku da telefonom razgovaram sa svojim mađarskim kolegom Peterom Sijartom i tim putem usaglasili smo sporazum između dve države koji će stupiti na snagu 30.aprila i koji omogućava vakcinisanim građanima Srbije da idu u Mađarsku i takođe vakcinisanim građanima Mađarske da slobodno dolaze u Srbiju“, rekao je ministar Selaković, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Kako je dodao, usluge koje su ograničene vakcinacijom, odnosno koje zahtevaju vakcinaciju, u ovom trenutku postoje u Mađarskoj i biće dostupne i našim građanima ukoliko su vakcinisani i poseduju taj sertifikat.