Dan zaljubljenih se bliži, a sa njim i planovi za putovanja sa svojom drugom polovinom. I zaista – ima li boljeg načina da se obeleži dan ljubavi od avanture? Malo šta tako dobro zbližava parove, razbija monotoniju i stvara savršen ambijent za kreiranje zajedničkih uspomena kao što to čine putovanja.

Slatki pokloni za Dan zaljubljenih se podrazumevaju i savršeno će začiniti ovo putovanje, a ako upravo istražujete destinacije na koje možete otići, mi vam dajemo nekoliko predloga u nastavku teksta. Otkrijte kojih su to TOP 5 najboljih destinacija za putovanje za Dan zaljubljenih, zavisno od vaših afiniteta i mogućnosti, i naravno – pre planiranja putovanja raspitajte se o merama borbe protiv covid-19 virusa i budite odgovorni prema sebi i drugima.

Izvor: pixabay

1.Pariz – najromantičniji grad na svetu je idealan izbor za Dan zaljubljenih

Prestonica Francuske je sinonim za romantiku, a svakog 14. februara pruža i mnoštvo aktivnosti za parove, koje će praznik ljubavi učiniti naročito upečatljivim.

Osim klasičnog obilaska poznatih pariskih znamenitosti, ovog dana u Parizu možete: krstariti Senom, sa večerom i atmosferom posebno osmišljenim za ovaj dan; večerati sa pogledom na kabare šou, u čuvenom Mulen Ruž-u; isprobavati šampanjac na dnevnom izletu u čuvenoj provinciji Champagne; otići u Muzej romantike, ali i još mnogo, mnogo toga.

O večeri sa pogledom na Ajfelov toranj, ili jednostavno – šetnjom Šonzelizeom ili drugom lepom pariskom ulicom nećemo ni govoriti. Od glave do pete, od početka do kraja – Pariz je drugo ime za romantiku.

Avio aranžmani za Pariz u ovom periodu, sa noćenjem u hotelu od 3-5 dana koštaće vas od 250 do 500 evra, u proseku. Pariz je jedan od gradova koji bi definitivno morali da se nađu na vašoj listi mesta koje morate obići, a Dan zaljubljenih je jedna od savršenih prilika da ga obiđete!

2.Prag – boemski grad za zaljubljene

Malo bliži i lakše dostupan, a jednako lep i šarmantan izbor destinacije za Dan zaljubljenih, definitivno je Prag. Trg Old Town Square je potpuno bajkovit, ma sa koje strane da ga pogledate. Crkva Our Lady before Tyin projektovana u gotskom stilui čuveni Atronomski sat samo su deo njegove čarolije.

Osim toga, šetnja Karlovim mostom je idealna aktivnost za ovaj dan. Ovaj most mnogi smatraju jednim od najromantičnijih mesta na svetu. U Pragu čak ne morate ni obilaziti glavne atrakcije da biste podstakli najromantičnija osećanja. Šetajte se i istražujte njegove ulice i uličice, izgubite se (samo ako imate mapu u džepu ili na telefonu), i dozvolite da vas i vašu drugu polovinu iznenadi svime što ima da vam ponudi.

Iznenadiće vas koliko je Prag bogat raznovrsnim sadržajem, a koliko je njegova arhitektura zanimljiva i lepa.

Aranžmane za Prag, naročito one koji podrazumevaju autobuski prevoz, u ovom periodu možete pronaći po izuzetnu pristupačnim cenama, od 100 evra pa nadalje.

Izvor: pixabay

3.Istanbul – istočni Pariz je idealan za put za Dan zaljubljenih

Zovu ga istočnim Parizom, zbog znamenitih građevina, bogate kulture i raskošne istorije. Navodno je i Napoleon o njemu rekao da: “Kada bi svet bio jedna država, Istanbul bi bio njegova prestonica”, aludirajući na ogroman geopolitični značaj ovog grada i njegovu zavidnu geografsku lokaciju.

No, vratimo se romantici.

Istanbul je za Dan zaljubljenih odličan iz više razloga: u njemu ćete na svakom ćošku naći rooftop restoran sa izvanrednim pogledom, koji pruža savršen ambijent za ručak ili večeru za Dan zaljubljenih; u Istanbulu su krstarenja svakodnevica, a ko ne želi da sa osobom u koju je zaljubljen plovi među dva kontinenta?; ovaj grad ima jednu od najromantičnijih četvrti na svetu, po mišljenju svetskih putnika – Galatu. Tu su čuveni Galata most, Galata kula, kao i Istiklal ulica koja se pruža sve do Taksim trga. Sve ovo možete obići pešice, za Dan zaljubljenih, i tako obezbediti sebi i svojoj drugoj polovini savršeno ispunjen Dan zaljubljenih.

Najnaseljeniji grad u Evropi sigurno vas neće razočarati! Aranžmani se kreću od 150 evra pa nadalje, a preporučujemo da sami bukirate avio karte i hotelski smeštaj uz pomoć našeg portala – ovako ćete kreirati aranžman koji će savršeno odgovarati vašim potrebama, ali i omogućiti putovanje po najnižim cenama.

4.Budimpešta – bliska i lepa destinacija za parove

Budimpešta je blizu i izuzetno je lako dostupna. Istovremeno, ona je vrlo lepa, raskošna i kulturološki bogata. Mađarska je čuvena i po odličnoj hrani (naročito gulašu), pa ako ste vi i vaša druga polovina gurmani – imate još jedan razlog da je obiđete.

Od svih navedenih destinacija, Budimpešta je najpovoljnija za put, prevashodno jer je najbliža našoj zemlji.

5.Dubai – Dan zaljubljenih provedite u toplijim krajevima

Za ljubitelje daljih destinacija, tu je Dubai!

Provedite Dan zaljubljenih u luksuznom ambijentu, obilazeći grad, kupajući se u moru, ili uživati u pogledu sa nekih od najviših zgrada na svetu. Oblakoderi će učiniti da se osećate kao da ste na sedmom nebu! Idealna opcija za Dan zaljubljenih, zar ne?

I, za koju ćete se destinaciju ovogt 14. februara odlučiti?

Istražite ponudu hotela i avio letova na našem portalu i osmislite idealno putovanje. Proslavite Dan ljubavi na nezaboravan način!