Avio-kompanija Viz er (Wizz Air) najavila je dalje širenje poslovanja svoje baze u Beogradu kojoj dodaje avion tipa Erbas A321ceo. Novi avion, kako je navedeno, omogućiće uvođenje pet novih linija, kao i veći broj letova iz Beograda.

Nove linije startuju sredinom 2023.godine i to do Lisabona, Berlina, Kopenhagena, Milana i Zakintosa.

Sada će Viz erova baza u Beogradu imati ukupno četiri aviona, saopštila je kompanije uz preciziranje da ovaj potez povećava broj linija iz beogradske baze na 23, uključujući uvođenje letova iz glavnog grada Srbije.

Pored toga, dodatni kapacitet Viz era omogućiće da se poveća broj letova iz baza u Barseloni, Dortmundu, Ajndhovenu, aerodromu Bove u Parizu i Fjumičino u Rimu.

„Od jula 2023. godine ćemo imati četiri aviona na beogradskom aerodromu i tako povezati glavni grad Srbije sa brojnim destinacijama. Najnoviji avion u Beogradu nam omogućava da dodatno proširimo svoju tržišnu ponudu i putnicima iz Srbije ponudimo mogućnost da putuju na ukupno 23 linije u 13 zemalja iz Beograda i dodatnih pet linija u zemlji“, izjavila je direktorka mreže u Viz eru Evelin Džekel.

Viz er je evropska niskotarifna avio-kompanija koja ima flotu od 175 aviona tipa Erbas A320 i A321.

Izvor:N1