Za putnike koji su tokom radnog dana pod stresom, na železničkoj stanici u Stafordu (UK), pripremljeno je nesvakidašnje iznenađenje. Kompanija Virgin Trains u saradnji sa kompanijom  “Critterish Allsorts” došli su na ideju da organizuju akciju u kojoj bi putnicima po povratku sa posla ponudili mogućnost da se, dok čekaju voz, druže i maze sa kućnim ljubimcima.

Ovo je prvi projekat te vrste u svetu, ali obe kompanije već imaju sličnih iskustava sa drugim načinima zabave i razonode ljudi koji su pod svakodnevnim stresom. Nakon uspelog “pilota”, Critterish Allsorts planira da obezbedi određenu količinu umiljatih životinjica koje bi stavila na raspolaganje užurbanim prolaznicima na velikim saobraćajnim čvorištima, kao što su metro i železničke stanice.

“Pet therapy” deluje na snižavanje krvnog pritiska i ublaživanje nervoze usled lučenja hormona oksitocina, serotonina i prolaktina. Vlasnica kompanije Critterish Allsorts, Dale Preece-Kelly kaže da je misija kompanije da približi javnosti sve prednosti i potencijale ovog oblika psihoterapije, koji mogu i sami primenjivati kod kuće, čime bi mogli pomoći sebi i  udomiti neku od životinja.

Fiona Main iz Virgin Trains-a je nedavno dobila nagradu za doprinos društvenoj zajednici u Stafordu. Ona tvrdi da je ova akcija samo jedan novi način na koji se sive, betonske zgrade koje deluju sumorno i prljavo, zapravo mogu pretvoriti u zabavna i interesantna mesta. Ukoliko vam se na stanici desi nešto što niste mogli ni da zamislite, to će vam zasigurno ulepšati dan i razbiti svakodnevnu monotoniju. Do sada su stanicu ukrašavale razne izložbe, muzičari, pa čak i Olimpijsa baklja na putu za London. Cilj nam je da stanica postane interesantno i živo mesto, a ne samo pozornica živih senki koje sumanuto tumaraju pognutih glava, gledajući samo u vrhove svojih cipela.

Izvor: breakingtravelnews.com