Tel Aviv će se pretvoriti u potpuno digitalizovan grad za par meseci – objavio je gradonačelnik Ron Huldai. Novi internet sistem će omogućiti stanovnicima da poslove kao što je uplata poreza na imovinu, predaja zahteva za razne dozvole, upisivanje dece u jaslice, vrtiće i škole obavljaju putem interneta.

Novi sistem će pružiti sve informacije o saobraćaju, kao i o slobodnim parking mestima. Sistem nudi povoljno članstvo u muzejima, pozorištima i na koncerte, po zahtevu obaveštava o dešavanjima u okolini. Biće objavljeni urbanistički planovi grada, planovi izgradnje, izveštaji o raznim odbornim sastancima…

Besplatan wifi internet na javnim mestima, čak i na obali je poklon grada, ne samo stanovnicima Tel Aviva, nego i turistima. „Postoje i drugi gradovi koji nude besplatan wifi, npr. Pariz, ali kod njih posle 10 minuta korišćenja treba da se plati za uslugu. Ovde će moći svi neograničeno da koriste internet“ – izjavili su nadležni.

Ron Huldai, koji će se na jesen ponovo kandidovati za gradonačelnika se ne brine za troškove. Mada je sistem skup, po njegovom mišljenju grad još više para može da uštedi ako stanovnici administraciju obavljaju preko interneta.

tel aviv

Izvor: turizmus com