Pre nekoliko godina, časopis New York Times je objavio vest da su kineski turisti zamenili američke na vrhu liste najbrojnijih na planeti.

U toku prošle godine, registrovano je 70 miliona kineskih turista, ispred 59 miliona američkih, sa ukupnom potrošnjom od 102  milijardi dolara, dok su amerikanci na putovanjima ostavili “samo” 84 milijarde.

Kina, kao najveće svetsko turističko tržište, bez obzira na ponašanje pojedinaca, i dalje će biti velika šansa za turističke destinacije. Kao i amerikanci, kinezi ne nose sa sobom samo kamere. Oni donose novac, pa će većina ugostitelja radije tolerisati nekulturu

Nedavno je jedan kineski tinejdžer urezao soje ime na 3.500 godina starim hijeroglifima u egipatskom Luksoru. Da stvar bude gora, fotografija ovog grafita je odmah osvanula na internetu i nanela bruku čitavoj kineskoj naciji.

Ovo naravno nije jedini incident, a kineski turisti su najčešće optuživani za:

Vršenje nužde u hotelskim bazenima, uriniranje na javnim mestima (pa i u restoranima, van toaleta), pljuvanje, bacanje smeća na javnim mestima, glasan govor i prepirke u javnosti, nepoštovanje pravila oblačenja u budističkim hramovima, prelaženje ulice van pešaćkog prelazai glasno pevanje na ulicama u pijanom stanju.

Izvor: globalpost com