Za sve oni koji sa nestrpljenjem očekuju ponovno otvaranje najveće njujorške atrakcije, Kipa Slobode, evo dobrih vesti. Ono će se dogoditi na Dan nezavisnosti, 04.jula ove godine.

Kako je iz bezbednosnih razloga, ovaj lokalitet bio mesecima zatvoren nakon terorističkog napada 11.septembra i potom zbog oštećenja u oluji Sandy, vlada SAD je odlučila da ga konačno otvori za milione posetilaca koji će se ovog leta tiskati na dokovima Nju Jorka.

statue-of-liberty

Trajekti će prevoziti turiste iz Battery Park-a do ostrva Liberty svakodnevno od 8.30 do 16.15h. Oni koji žele da se popnu na sam vrh statue, odnosnu njenu krunu, moraće se unapred najaviti kompaniji Statue Cruises, putem interneta ili telefonom.

U okviru obilaska simbola grada, organizatori nude i nekoliko tematskih ruta sa posetama autentičnim mestima na Menhetnu, između ostalog, domovima prvih doseljenika iz Evrope i centrima njihove kulture, kao što su Mala Italija, Kineska četvrt, i kvartovi u kojima su se naseljavali Jevreji, Afro i Hispano Amerikanci,  Holandski, Nemački imigranti i mnogi drugi.

Uz prikladne priče, šetnje i degustacije, turisti će dobiti uvid u raznolikost njujorških kultura, mode, ukusa, tračeva… Tura će ih upoznati i sa značajem koji su predstavnici tih kultura imali za sam grad i njegov razvoj do današnjeg oblika.

Izvor: tourism-review com